Silicon Power powerbanks

Smartphones en andere mobiele apparaten worden steeds krachtiger. Ondanks de ook steeds grotere capaciteit van de toegepaste accu’s kan het voorkomen dat bij intensief gebruik deze toch leeg raakt voordat je hem aan de netstroom kunt leggen. Met behulp van een powerbank, in feite een intelligente kleine accu, kun je bijvoorbeeld je smartphone weer opladen zonder dat je afhankelijk bent van het lichtnet. Kies je voor een Silicon Power powerbank, dan ben je verzekerd van een prima product.

€ 12,95

Powerbank - 10000 mAh

 

  Silicon Power
  Totaal laadvermogen: 3100 mA
  Ingang: USB Mini Female
  Uitgang: 2x USB A Female

€ 12,95

Powerbank - 10000 mAh

 

  Silicon Power
  Totaal laadvermogen: 3100 mA
  Ingang: USB Mini Female
  Uitgang: 2x USB A Female

€ 17,95

Powerbank - 15000 mAh

 

  Silicon Power
  Totaal laadvermogen: 3100 mA
  Ingang: USB Mini Female
  Uitgang: 2x USB A Female

€ 17,95

Powerbank - 15000 mAh

 

  Silicon Power
  Totaal laadvermogen: 3100 mA
  Ingang: USB Mini Female
  Uitgang: 2x USB A Female

€ 21,95

Powerbank - 20000 mAh

 

  Silicon Power
  Totaal laadvermogen: 3100 mA
  Ingang: USB Mini Female
  Uitgang: 2x USB A Female

€ 21,95

Powerbank - 20000 mAh

 

  Silicon Power
  Totaal laadvermogen: 3100 mA
  Ingang: USB Mini Female
  Uitgang: 2x USB A Female

Waarom een Silicon Power powerbank?

Dit merk heeft veel ervaring op het gebied van deze producten en dat is te zien aan enerzijds de hoge capaciteit en laadsnelheid en anderzijds aan de vele ingebouwde veiligheidsmechanismen. De capaciteit is 10.000 mAh, 15.000 mAh of 20.000 mAh, zeer ruime waardes. Wat betreft veiligheid biedt een Silicon Power powerbank optimale zekerheid. De toegepaste Lithium-ion-polymeer accu’s hebben een groot vermogen bij een laag gewicht, laden snel op, kennen nauwelijks zelfontlading en hebben een bijna 100% laad- en ontlaadefficiëntie. Echter dient het opladen van dit accutype zeer nauwkeurig te gebeuren omdat verkeerd opladen tot onder andere hittevorming, brand en explosies kan leiden. Hiervoor zijn er de volgende beveiligingen aan boord: overspanningsbeveiliging, onderspanningsbeveiliging, overlaadbescherming voor het apparaat zelf en de aangesloten toestelaccu en kortsluitbescherming. Tevens is er een automatische sleep functie, intelligente laadindicator en is het toestel met een bedrijfstemperatuur tussen 0 en 45 graden Celsius goed bestand tegen koude en warmte. Kort samengevat biedt een Silicon Power powerbank zeer veel tegenwaarde, zowel qua prestaties als qua technische opbouw.

Specificaties toegelicht

De capaciteit is een maat voor de hoeveelheid elektrische energie die je kunt opslaan en is daardoor direct een maat voor hoe vaak je je aangesloten toestel ermee kunt opladen. Is de capaciteit van je Silicon Power powerbank bijvoorbeeld 10.000 mAh en heeft je smartphone accu een inhoud van 4000 mAh, dan mag je concluderen dat je (rekening houdende met omzettingsverliezen) twee keer je telefoon ermee kunt opladen. Hoe snel je het aangesloten toestel oplaadt hangt af van het laadvermogen en het aangesloten toestel. Standaard worden veel apparaten opgeladen met een 1000 mA laadstroom, maar bij apparatuur met Quick Charge (snellaad) technologie kan dit ook 2A zijn. Omdat de Silicon Power powerbanks meerdere uitgangen hebben, één van 2100 mA en één van 1000 mA, is het opladen van meerdere apparaten tegelijk mogelijk. Hierbij mag een toestel met een 1000 mA laadstroom gerust op de 2100 mA uitgang aangesloten worden; er zal geen grotere stroomsterkte geleverd worden, dan er gevraagd wordt. Door de accucapaciteit te delen door de laadstroom kan bij benadering de laadtijd berekend worden: bijvoorbeeld 4000 mAh/1000 mA levert een laadtijd op van 4 uur.

Lithium-ion accutechniek

De techniek in deze Silicon Power powerbank wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt bij onder meer mobiele apparatuur en elektrische auto’s. De grote voordelen wat betreft energieopslag, het ontbreken van het geheugeneffect en een lange levensduur zijn hiervan de reden. Toch kleven er ook nadelen aan. Zo dient er voorzichtig omgegaan te worden met zaken als laadstroom en maximale op- en ontlaad niveaus. Een Li-ion batterij mag feitelijk niet lager dan ongeveer 30% ontladen worden en niet hoger dan ongeveer 80% geladen worden. Te diepe ontlading zorgt voor een niet terug te draaien beschadiging van de cel. Te hoge oplading zorgt voor hitte, brand- en explosiegevaar. Een nauwkeurige laadregeling is dus noodzakelijk. Als de indicator op bijvoorbeeld jouw tablet aangeeft dat de batterij geheel leeg is, is deze in feite nog voor 30% geladen en andersom als de indicator volledig “vol” aangeeft is de batterij maximaal zo’n 80% geladen. Eerlijke fabrikanten van powerbanks geven alleen de waarde tussen de 30% en 80% op als echte capaciteit, dus feitelijk 50% van het maximum. Fabrikanten die met heel hoge waardes willen pronken, gebruiken daarentegen vaak de totale accucapaciteit als specificatie. Dit laatste heeft als gevolg dat klanten vaak maar 50% of zelfs minder van de aangegeven waarde kunnen gebruiken.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 8,9
Uitstekend "Duidelijke uitleg op de website over de verschillen die er zijn. Zo weet je precies welke powerbank je nodig hebt." 9,6
Prima "Veel keus en aantrekkelijke prijzen. Zeker voor herhaling vatbaar." 8,4
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links